Höyläpenkki  
Resursseja
Kansi
Reunat
Pylkkä
Jalat
Viimeistely

Hanke syntyi kun talon remontissa piti keittöäkalusteita tekemään ihan itse. Jee, valmiit kalusteet kun ovat lastulevyä, MDF:ää tms. ja kuosiltaan vähän niin ja näin. Kunnolliset ja hyvännäköiset taasen maksoivat ihan liikaa. Joten kalusteet oli syytä tehdä omin voimin. Höyläpenkki voisi helpottaa työtä - mietin. Tilasin valmiin kiinalaisen höyläpenkin. Sitä vaan ei kuulunut kuukausienkaan jälkeen. Katselin jo muita penkkejä, joista Sjöberg ja Ulmia olivat varteenotettavia eli riittävän tukevia ja painavia. Samoin kotimaiset höyläpenkit ovat ihan jees. Mutta hinnat olivat suolaisia (700 € ja siitä ylöspäin). Eikä niissä ollut sitä tai tätä ominaisuutta - kuten projektia tehdessäni järkeilin, omaa innostustani kohotin ja vaimolle selitin.


 
 

 

Huuto.net:ssä myytiin tuppeensahattua koivua (tiedäthän sitä tukista suoraan läpi sahattua puuta, ilman sen kummempaa kanttausta). Koivulle oli muutenkin tarvetta. Joten jospa voisinkin tehdä penkin itse. Ei kai tämä ole ihan mahdoton hanke. -Tuumailin. - Nämä webbisivut ovat kertomus siitä mitä tein. Sivujen laatimisen ja julkaisemisen motiviina on ollut tietenkin se, että jollain muullakin herää kiinnostus tehdä oma penkki. Kuitenkin on syytä varoittaa: hanke on työläs ja siihen menee ilta toisensa jälkeen. Aivan ensimmäisenä puutyöprojektina en kuitenkaan ihan penkkiä lähtisi tekemään, vaikka kaikki työkalut ovat halpahalleista ostettuja ihan tavallisia koneita ja muita kaluja .Mutta toisaalta tässä oppii hyvin paljon. Jos jollekulle herää kysymyksiä niin mielelläni vastailen kykyjeni mukaan osoitteessa jussi.hanhijarvi@hanhi.net.


Sivusto sisältää kahdessa paikassa 3D kaavakuvan. Nämä ovat ns. autodeskin DWF tiedostoja. Näitä päästään katsomaan erillisellä DWF katseluohjelmalla. Mikäli koneeseesi ei ole asennettu erillistä DWF vieweriä, niin kaaviokuvan sisältämän erillisen ikkunan aukaisu pyrkii lataamaan katseluohjelman koneeseesi. Tosin tämä on kohtalaisen suurikokoinen ja lataaminen voi kestää tovin. Se voidaan myös ladata suoraan autodeskin sivuilta, jotka löytyvät tästä. Koska katseluohjelma on toteutettu Active-X komponenteilla joutuvat Mozilla/Firefoxin käyttäjät ensin lataamaan IEtabin koneeseensa (saatavissa täältä, kehittäjien sivulta tai mozillaan omilta sivuilta). Tämän jälkeen apuikkuna pitää vielä näyttää IE välilehtenä (hiiren oikea klikkaus).

Jos yllä ei näy valokuvaanomaatiota vaan musta ikkuna, niin sinulla ei todennäköisesti ole asennettu uusinta flash playeriä - soitinta. Sen saat taasen täältä. Tämän on syytä olla viimeaikainen versio, sikäli kun animaatio on totetutteu Action Script 3:lla.