Muuraus

loppusiivous
Loppu hyvin, kaikki hyvin

Ehkä sille joka suunnittelee omaa pönttöuunian omaan erityiseen paikkaansa on varmaankin kiinnostavinta lukea ja katsoa pönttöuuniprojektini muuraus osahanketta.

Loppukesä 2011 oli melko sateinen joten sisätyötkin sopivat itselleni mainiosti. Tulisija onkin hyvä pystyttää alkusyksystä seuraavasta syystä: Itselläni meni uunin pystytykseen hieman vajaa kuukausi. Tämän jälkeen odotettin 3 viikkoa ennekuin varovasti aloitettiin takan käyttö. Joten marraskuussa ilmojen jo jäähtyessä päästiin jo käyttämään uunia. - Hyvä. Yleensä ohjeissa neuvotaan kuukauden kuivumisaikaa. Mutta en malttanut odottaa. - Keväällä taasen on paljon muutakin puuhaa ja kuumana kesänä ei juuri uunia viitsi käyttää joten pieni loppuviilailu jää syksyyn. Tällöin ei ehkä into ole yhtä suurta kuin yhteen menoon tehtäessä. Mutta toisaalta luonnostaan kuivumisajat muodostuvat pidemmiksi kun kesällä aloittaa hommat. Projektin siirtäminen myöhäiseen syksyyn taasen ei ollut kovin perusteltua. Kas kun homa on melkoisen suttuista ja työtilat on hyvä välillä päästä tuulettamaan ilman kämppänsä liiallista jäähdyttämistä.

Kuvia näillä sivuilla on kohtalaisen paljon. Pyrin kuvien yhteydessä myös jonkinverran perustelemaan valintojani. Jaoin kuvat ja selitystekstit seuraaviin (niksautetavassa bannerissakin näkyviin) hieman mielivalataisiin luokkiin:

Varsinaisesti poskikanavista ei juuri erikseen ole laadittu omaa osiota. Uskon näiden seikkojen tulevan riittävästi esille muiden osioiden käsittelyn yhteydessä.

Kaikki muut luvut paitsi Työt-luku sisältävät kuvasarjoja. Kuvat on järjestetty vasemman puoleisessa palkissa näkyviin ikoneihin. Kuvasta toiseen siirrytään painamalla hiiren vasenta näppäintä alas ikonialueella. Siirtämälla alaspainettua hiirtä ylös alas liikkuvat myös ikonit. Se ikoni joka on keltaisten nuolten kohdalla, nostettaessa hiiren näppäin ylös, näkyy selitysteksteineen oikealla. Siis nörttikielellä:

[ LEFT DOWN ] - [ MOVE UP/DOWN ] - [ LEFT UP ]

Osa kuvista ovat moniosaisia.Tällöin suuren kuvan vasemassa alareunassa näkyy numerosaraja. Kuvasta toiseen voidaan siirtyä niksauttamalla (näpäyttämällä) hiiren vasenta näppäintä suuren kuvan päällä. Tällöin käynnistyy kuvan vaihtoanimaatio. Koska kuvia on kohtlaisesti kestää sivujen latautuminenkin tovin. Joten kärsivällisyyttä. Kiitos.

Jussi Hanhijärvi